Restaurant 'le Chabrot' in Ribérac serveert Franse keuken, gebruik makend van streekprodukten en streekgewoonten (doe de chabrot!). Er worden interessante menuformules aangeboden. Aangename gastvrouw. Open op vrijdag en zaterdagavond en elke middag behalve op woensdag en zaterdag.

Laat je niet misleiden door de naam van restaurant "la taverne"! De keuken is verfijnd en het is gezellig zitten op het terras op de flank van de heuvel. Tijdens het hoogseizoen is reserveren aangeraden! Open op zondag, maandag en dinsdag van 12 tot 15 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 12 tot 15 uur en van 18 tot 22uur.

Restaurant Le lavoir is gelegen in de bourg van het mooie dorpje Siorac-de-ribérac. De keuken wordt omschreven als "tradioneel van Périgord met provencaalse accenten", in ieder geval lekker voor een goede prijs-kwaliteit. Een adresje dat ook door locals druk bezocht wordt. Ook hier interessante menuformules. Open van woensdag tot zondagmiddag.

Bij 'A fleur d'eau' is het gezellig tafelen op een ruim terras op de oever van de Dronne. 's Middags wordt er een dagmenu aangeobden, 's avonds eet men er à la carte (geen menu-formule dus iets prijziger, behalve kindermenu).

Een "guinguette" is een openluchtbar en -eethuisje. Je vind er eentje in het dorpje Epeluche, vlakbij La Moulinasse. In Saint Severin (20') opende recent 'du pain sur la planche'. Een derde Guingette in de buurt vindt je in Poltrot, op het terrein van de base de loisir. Daar kan je ook terecht voor huisgemaakte pizza