Elke vrijdagochtend
De wekelijkse markt van Ribérac is de grootste van de onmiddellijke omgeving en dan ook de moeite voor wie houdt van streekprodukten en proeven, snuisteren, souvernierjagen en gezellige drukte. Rond het middaguur worden de waren terug ingepakt, tijdig opstaan dus ;-)

'S zomers is er op dinsdagochtend ook een mini-marktje tegenover de toeristische dienst: een zogenaamde 'marché des producteurs'. Producenten verkopen rechtstreeks aan de klant.

In Verteillac, op 20 minuten rijden van La Moulinasse, wordt elke eerste zondag van de maand, de hele dag lang, een gezellige brocante georganiseerd op het marktplein. Tijdens het hoogseizoen zijn er tot 100 kraampjes. Alle cafés en restaurants zijn bij die gelegenheid geopend, dus er is voldoende gelegenheid om de koopjesjacht te combineren met een aperitiefje of een fijne lunch.

Elke maandagochtend heeft in Chalais, op 20 minuten rijden van La Moulinasse, de wekelijkse markt plaats. Het aanbod is uitgebreid in vergelijking met de meeste dorpsmarkten. Chalais biedt ook een middeleeuws kasteel, verbouwd en uitgebreid in de 16de en 18de eeuw. Het kan bezocht worden, maar helaas niet op maandag.

La felibrée
La felibrée is een jaarlijks festival gewijd aan de Occitaanse cultuur en taal. Drie dagen lang (het eerste weekend van juli) zijn er parades, concertjes, kraampjes, ambachtslui aan het werk,... Het festival wordt jaarlijks in een ander stadje in Dordogne georganiseerd, dat dan prachtig uitgedosd wordt met uit 'papieren' bloemenslingers. In 2023 wordt de felibrée georganiseerd in Montignac-Lascaux.

Meer info?